חריימה בנוסח טריפוליטאי

אסתי חדד Comments Off on חריימה בנוסח טריפוליטאי
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

רותי קרוואני, מחברת הספר "לבשל בקלות עם רות", התארחה בתכנית ניחוחות שבת ונתנה מתכונים ביתיים קלאסיים ומדויקים שתמיד מצליחים.

זמן עבודה: 60 דק' רמת קושי: קל כשרות: פרווה כמות: 60 כדורים

6 מנות

מצרכים:

6 פרוסות דג במשקל 120 גר' כל אחת (פרידה, מוסר או אנטיאס)
1/2 כוס שמן קנולה
10 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
גרידת לימון (לימון שלם)
מיץ טרי (לימון שלם)
2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כף גדושה פלפלצ'ומה (*)

1/2 כוס מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית קימל טחון
1 כפית כמון

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:

1. שוטפים את פרוסות פילה הדג ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.

2. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את הפלפל הירוק החריף ומטגנים כדקה נוספת.

מוסיפים את העגבניות, קליפת הלימון, רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה והפלפל צ'ומה. מערבבים קלות ומוסיפים מים רותחים,

מלח וסוכר ומבשלים לרוטב על להבה בינונית במשך 20 דקות. על הרוטב להיות סמיך במידה אך לא נוזלי מדי.

3. מניחים את הדגים בתוך הרוטב, מטלטלים בעדינות את הסיר כדי לכסות את נתחי הדג ברוטב, ומבשלים מכוסה מעל להבה בינונית כרבע שעה נוספת.

מוסיפים את מיץ הלימון, הקימל, הכמון ועלי הכוסברה ומבשלים 10 דק' נוספות.

4. מכבים את האש, ומגישים חם עם חלה טרייה.

(* לממרח פלפלצ'ומה: 10 שיני שום/ 3 כפות פפריקה/ 1 כפית מלח גס/ 3 כפיות לימון טרי/ 1/2 כוס שמן/ 1/4 מים)



0 תגובות